Štirje majhni za eno SAMO in VELIKO

Posted: 11.12.2007 in Inovativni poslovni modeli, množično sodelovanje
Oznake: , ,

Včeraj smo imeli prvi sestanek štirih o Wi Fi omrežju v Slovenski Bistrici. Straha pred letenjem nismo imeli, zato je bila izmenjava mnenj dinamična. Izpostavljeni so bili potencialni problemi in rešitve. Ideje in predlogi so se porajali in izmenjevali. Zaključki so oblikovani in določeni okvirno (glej: http://wifi.ric-sb.si ). Projekta se bomo lotili večfazno. S testiranjem pričnemo takoj, ko bo možno, saj določene Wi Fi točke v Slovenski Bistrici že delujejo. Poskušali bomo vzleteti.
Wi Fi omrežjem se pripisujejo lepo bodočnost (A new look at Wi-Fi), saj se na ta način priključevanja povezujejo naprave kot so Applov iPhone, pa 3 Skypephone, Belkin WiFi phone in druge mešanice dlančnikov ter prenosnih telefonov. V bližnji prihodnosti bodo ljudje želeli poiskati določene storitve ali proizvode, medtem ko bodo čakali na bencinski črpalki ali na železniški postaji. Prebirali bodo novice medtem, ko bodo čakali na prijateljico v kavarni.
Moj prijatelj Miha 3Kotnik je dejal: “Do internetnih vsebin, npr. Skypa bi želel mobilno dostopati zastonj, saj študenti nimamo dosti pod palcem. Šli pa bomo na čaj tja, kjer bo dostop brezplačen in se tam družili.”
Kavarnam in gostilnam priporočam, da namesto kadilnic omogočijo brezplačen Wi Fi dostop svojim gostom. Menim, da bodo imeli več prometa.

Advertisements

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s